sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Meininki kuin eläintarhaan tultaisiin...

Onko kenelläkään muulla ongelmia kutsumattomien eläinfanien kanssa? Meillä on. Tuntuu, että vuohet vetävät niitä tänne vielä lisää. Ennenhän tätä ongelmaa on ilmennyt kanien kanssa. Ja onpa marsulassakin kerran käyty luvatta, kun olemme olleet poissa kotoa.

Tänään aamulla oli joku taas käynyt omin lupineen vuohia ruokkimassa, molemmista tarhoista löytyi revittyä ruohoa, jota vuohet eivät olleet syöneet.




Yllä todisteita aiheesta. Ei ole minun tekosiani eikä myöskään mieheni tekosia. Eikä tuollaiset kasat enää kyllä kuvitelmaakaan ole.

Uskomattoman tökeröä tulla toisten pihaan ilman lupaa ja vielä ruokkia eläimiä! Meillä vuohet eivät todellakaan ole missään tien vieressä, vaan todellakin niin pihassa kuin pihassa vaan voi olla. Tämän voi kuka tahansa meillä käynyt todistaa. Kuinka kenelläkään on edes pokkaa marssia jonkun tuntemattoman pihaan ja alkaa nyhtämään nurmikkoa elukoille? Pihassa on kaksi autoa, joten voisi olettaa, että talon väkikin on kotona ja voisi tulla oveen koputtamaan ja pyytämään lupaa ihastella vuohia. Isäntä heräsi seitsemältä aamulla, minä yhdeksältä. Ei varmasti olla oltu nukkumassakaan ellei joku sitten ole ollut täällä ennen kukonpieremää pussipimeässä. Kukin voi tietysti tahollaan ihmetellä, että miten moista asiaa ei olla huomattu, kun on molemmat kotona oltu, mutta eipä vain olla ilmeisesti oltu oikeaan aikaan oikean ikkunan luona. Isäntä todennäköisesti vieläpä verstaalla.




Ymmärrettävää toki, ettei noita ylläolevia höpönassuja voi vastustaa, mutta ei hyväksyttävää. Kyllä nyt lupa täytyisi ymmärtää kysyä ennenkuin aletaan ruokkia kenenkään muun eläimiä, ja mitä sitten, jos syöttää niille jotain sopimatonta? Kuka korvaa, jos tulee eläinlääkärireissu? Ei kai kukaan mene tuntemattoman pihaan ihastelemaan polkupyörääkään ja ajamaan sillä paria kierrosta? Vuohet ovat minun omaisuuttani, yhtälailla kuten se polkupyöräkin, ja tämä on yksityisalue. Ei eläintarha, johon voi lampsia silloin kuin huvittaa. Jos joku luulee, että tämä on kotieläinpiha, niin sitten varmaan voi myös maksaa pääsymaksun? Meidän hinnasto onkin sitten 20€ per aikuinen ja 50€ per lapsi. Perhelippu kahdelle aikuisella ja kahdelle lapselle 200€. Sisältää 10 minuuttia vuohien tai kanien katselua aidan takaa.

Meillä on kyllä riistakamera, mutta eihän se toki tietenkään juuri nyt ollut päällä... Olisi kyllä kiva tietää, että kuka tai keitä täällä on tänään piipahtanut. Voisin mennä kyseisen henkilön pihaan hengailemaan ja repimään hänen nurmikkoaan. Olisi kiva nähdä, mitä kyseinen henkilö on tästä toiminnasta mieltä.

Innostuin tästä vähän askartelemaankin.



Tuskin nuokaan mitään auttavat, koska idiootit ovat idiootteja.

Joku varmaan miettii, että mitä haittaa nyt siitä on, että joku vähän syöttää vuohille ruohoa. No, sanotaan siihen, että ymmärtäisin vielä, jos joku olisi niin ääliö, että heittelisi noille syötävää, jos olisivat tuolla tien vieressä. Mutta kun ne ovat niin pihassa kun pihassa voi vaan olla. Ihan täytyy talon ja autotallin ohi kulkea tarhalle päästäkseen. Taidan tästä itsekin lähteä hengailemaan tuntemattomien pihoihin. Ja alkaa syöttämään lenkillä vastaantulevia koiria.

Hnnngh.


1 kommentti:

  1. Mä ymmärrän täysin... Tarvii valmiiksi tehdä tommoiset laput sitten, kun ne lampaat joskus saapuu...

    VastaaPoista